Asiakkaamme saa sähköpostiin satoja erilaisia viestejä päivässä liittyen heidän hallinnoimiensa laitteiden erilaisiin lukemiin.
Teimme sovelluksen, joka etsii automaattisesti sähköpostilaatikosta oikeat viestit, lukee ja järjestää tiedon Microsoftin OpenAI:n avulla ja vie tiedon suoraan sovellukseen. Tähän prosessiin ei projektin jälkeen tarvita kenenkään työaikaa.
Erilaista automaatioputkea ja tekoälypromptia
Asiakkaan tarvitsee käyttää vain yhtä työkalua jatkossa
Parempi näkyvyys uusista viesteistä ja tehdyistä jatkotoimenpiteistä
Asiakkaamme hallinnoivat tuhansia laitteita, niiden ylläpitoa ja uusien komponenttien tilaamista ympäri Suomen. Ennen sovellusta, työntekijöiden työaikaa kului paljon siihen, että he etsivät sähköpostilaatikosta erilaisia viestejä, tarkastivat lukemia ja kirjasivat jatkotoimenpiteitä kuka minnekin. Tämä oli paitsi hidasta ja työlästä, oli myös vaikea pysyä kärryillä siitä, mitä on tehty ja mitä tekemättä.
Viestejä tulee paljon, eri muodoissa ja eri kielillä, joten tarvittiin ratkaisu, joka pystyy lukemaan monenlaista viestiä. Ja mikäpä muukaan tähän tarpeeseen sopisi, kuin juuri tähän tehtävään koulutettu tekoäly.
Asiakkaalla on käytössä eri merkkisiä ja mallisia laitteita, jotka lähettävät raportteja eri kielissä, eri muodoissa ja eri osoitteista. Työn edistymistä ei voitu seurata kätevästi.
Kun työtä tehtiin sähköpostilaatikon välityksellä, tuli helposti katsottua samaa viestiä moneen kertaan, mietittyä onkohan tämä hoidossa ja kenellä vai ei, joten tuhlattiin paljon työaikaa.
Katsoimme, miten nykyistä prosessia voitaisiin helpottaa ja mitkä teknologiat sopisivat tarpeeseen parhaiten.
Seuraavaksi rakennettiin sovelluksen käyttöliittymä ja alettiin käymään läpi erilaisia viestejä, joista lukemia aletaan etsimään
Sitten alkoi itse lukemien lisäämisen työtehtävät. Ensin tehtiin tarvittavat automaatiot käyttäen Microsoftin Logic appia ja alettiin kouluttaa tekoälyä lukemaan eri viestejä ja etsimään olennaiset tiedot ja viemään ne API-yhteydellä sovellukseen.
Tämäkään tekoäly ei ollut seppä syntyessään, vaan sitä piti ohjata ja promptia muokata, jotta se varmasti etsi ja lisäsi oikeat tiedot. Kun nähtiin, että viestit kirjataan oikein, sovellus julkaistiin työntekijöiden käyttöön.
Tässä sovelluksessa käytettiin seuraavia teknologioita:
Bubble.io
Sovellus toteutettiin Low-code alustalla nimeltä Bubble.io. Tämä valinta tehtiin siksi, että haluttiin alusta, joka pärjää erityisen hyvin web-sovelluksena, eli silloin kun sitä käytetään pääasiassa tietokoneella.
Haluttiin myös alusta, jolla käyttöliittymä saadaan nopeasti valmiiksi ja pystytään tekemään monipuolisia toimenpiteitä tekoälyn tuomalle datalle. Bubble vastasi tähän tarpeeseen loistavasti.
Microsoft Logic App ja Open AI
Sähköpostiviestien etsimiseen, tulkitsemiseen ja sovelluksen viemiseen teimme suhteellisen kompleksin automaation, jossa oli eri ehtoja ja eri prompteilla varustettu tekoäly tekemässä työtään. Näiden liittäminen Bubbleen oli hyvin vaivatonta ja tekoäly oppi tehtävänsä nopeasti.
Mikäli kalenteri ei lataudu automaattisesti, voit avata sen tästä linkistä.