Sovelluskehitys selkeästi
Mobiilisovellus, tai natiivi applikaatio, on ohjelmisto, joka ladataan sovelluskaupoista puhelimeen käytettäväksi. Milloin kannattaa valita mobiilisovellus?
Muistatko milloin viimeksi lähdit kotoa ilman puhelinta? Todennäköisesti et. Olemme tottuneet käyttämään äppejä vähän joka asiaan, joten jos sinä haluat, että sovelluksesi on helppo julkaista ja jakaa uusille käyttäjille, mobiilisovellus on hyvä ratkaisu.
Mobiilisovellus on sinulle, jos haluat että sovellus on ladattavissa App Storesta tai Google Playsta, jotta uudet käyttäjät voivat löytää sen helposti, asentaa sen tuttuun tapaansa ja löytää sen jatkossa kätevästi samalla tavalla, kuin muutkin applikaationsa.
Ei ole montaa asiaa, jota mobiilisovellus tekee, mitä web-sovellus ei tee yhtä kätevästi. Yksi näistä on natiivisti puhelimen omaan käyttöjärjestelmään yhteydessä oleva sovellus, jonka kautta voit lähettää käyttäjille ilmoituksia ja muistuttaa heitä palaamaan sovellukseen.
Katso esimerkkejä siitä, mihin kaikkeen mobiilisovelluksilla pystytään! Nämä eivät ole meidän tekemiämme sovelluksia, vaan haluamme inspiroida sinua miettimään, mikä kaikki on mahdollista.
Client Keeper -sovellus on suunniteltu helpottamaan kiinteistönvälittäjien asiakashallintaa. Sovellus kokoaa yhteen tärkeät asiakastiedot ja viestinnän, joka vähentää manuaalista työtä ja auttaa keskittymään olennaiseen – eli kiinteistökauppojen solmimiseen.
Katso lisääAtlas on entisten Y-combinator-yrittäjien perustama luottokorttiyhtiö, joka tarjoaa helpon tavan rakentaa luottoa ilman aiempaa luottohistoriaa. Käyttäjät voivat myös säästää keskimäärin 1 850 dollaria vuodessa käteispalautuksilla ja laskujen neuvottelupalveluilla.
Katso lisääPlayerFinder on sovellus, joka yhdistää pelaajia ympäri maailmaa ja auttaa heitä löytämään samanhenkisiä pelikumppaneita. PlayerFinderissa voi esimerkiksi luoda aulahuoneita ja se integroituu suoraan Discordiin. Sovelluksessa on myös reaaliaikainen chat parantamaan pelaajien välistä vuorovaikutusta.
Lue lisääTästä kaikki lähtee! Ideointivaiheessa on tärkeää miettiä sovelluksen käyttäjiä, käyttäjämääriä ja sovelluksen tärkeimpiä tehtäviä. Kannattaa tutkia markkinaa kilpailevien ratkaisuiden varalta, jotta pystyt rakentamaan jotain erottautuvaa ja uutta.
Valitaan sopiva alusta sovelluksen tekemiseen. Meidän tapauksessa mobiilisovellukset kehitetään pääasiassa Flutterflowlla. Tässä vaiheessa valitaan myös muut teknologiat, kuten tietokannat ja kolmannen osapuolen sovellukset, kuten allekirjoitus- tai maksuliikennejärjestelmät.
Vaikka Low-code tuokin kehittämisaikaa alas huomattavasti, on itse kehitystyö tietysti sovellusprojektin hitain vaihe. Sovellus kehitetään näkymä ja toiminnallisuus kerrallaan kohti valmista projektia.
Jotta sovellus saadaan sovelluskauppoihin, se tulee lähettää sovelluskauppa-alustalle hyväksymisprosessiin. Tämä on suuri ero verrattuna web-sovelluksiin, koska ne eivät vaadi erillistä hyväksyntää. Hyväksymisprosessissa voi mennä parikin viikkoa ja julkaisu maksaa muutaman kympin.
Sovellusprojekti ei ole parhaimmillaan kertaprojektina, vaan se on jatkuvaa ylläpitoa ja jatkokehitystä. Vasta kun näet, miten käyttäjät käyttävät sovellusta ja kuulet heiltä palautetta, pystyt tekemään sovelluksesta entistä helppokäyttöisemmän ja hyödyllisemmän.
Yleisiä kysymyksiä mobiilisovelluksista
Meillä on sinulle iloisia uutisia! Low-code teknologiat ovat siitä ainutlaatuisia, että saat samalla koodipohjalla sovelluksesi julkaistua kaikkialle minne haluat, eli sinun ei tarvitse maksaa lisää monista versioista. Esimerkiksi, olisi mahdollista julkaista sovellus ensin web-versiona ja myöhemmin myös sovellusversiona jos sille nähdään tarvetta.
Mobiilisovellukset eroavat web-sovelluksista siinä, että ne ovat erillisiä ohjelmia, jotka täytyy asentaa laitteen muistiin, kun taas websovellukset toimivat selaimessa ilman erillistä asennusta.
Mobiilisovellukset tarjoavat yleensä paremman käyttöliittymän ja käyttäjäkokemuksen, ja ne voivat hyödyntää laitteen natiiveja ominaisuuksia tehokkaammin.
Mobiilisovellukset ja web-sovellukset eroavat toisistaan myös siinä, miten ne on saatavilla ja miten ne päivitetään. Mobiilisovellukset on ladattava sovelluskauppojen kautta, ja päivitykset vaativat käyttäjiltä manuaalista toimintaa. Web-sovellukset päivittyvät automaattisesti, kun käyttäjät vierailevat verkkosivustolla.
Mobiilisovellus on loistava valinta silloin, kun sovellusta käytetään pelkästään puhelimella. Eri ohjelmointikielet performoivat paremmin eri alustoilla ja esimerkiksi meidän käyttämämme Flutterflow-sovellus käyttää Flutter-ohjelmistokehystä, joka on kehitetty nimenomaan mobiililaitteille.
Kurkkaa konepellin alle tässä videossa!