Sovelluskehitys selkeästi

Milloin valita web-sovellus?

Web-sovellus, eli verkkopohjainen sovellus, on ohjelmisto, jota käytetään suoraan verkkoselaimessa. Mutta milloin kannattaa valita web-sovellus?

@Simplifiedsolutions
Websovellus

Web-sovelluksen tärkeimmät hyödyt

Web-sovellukset ovat käteviä työkaluja arjen askareisiin – ne eivät vaadi latausta, vaan ovat aina valmiina käytettävissä selaimessa.

Helppo kirjautuminen
⌨️

Silloin, kun haluat, että käyttäjät pääsevät vaivattomasti sovellukseen, web-sovellus on loistava ratkaisu. Sovellus toimii käytännössä kuin nettisivut, eli osoite kirjoitetaan URL-hakuun ja valmista!

Websovelluksiin pääsee millä tahansa laitteella
Websovellus kaikille laitteille

Käyttö kaikilla laitteilla
💻📱

Web-sovellukset skaalautuvat laitteeseesi kuin hyvin istuva hanska, mahdollistaen vaivattoman käytön niin tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Ja mikä parasta, niitä ei tarvitse erikseen päivitellä, joten käyttäjällä on aina uusin versio käytössä.

Millaisia web-sovelluksia Low-codella on tehty

Katso esimerkkejä siitä, mihin kaikkeen web-sovelluksilla pystytään! Nämä eivät ole meidän tekemiämme sovelluksia, vaan haluamme inspiroida sinua miettimään, mikä kaikki on mahdollista.

Yhdellä kehittäjällä 1500 asiantuntijan ERP-järjestelmä

Athena rakensi oman järjestelmänsä Bubble-alustalla, joka säästi yritykselle miljoonia. Yksi insinööri kehitti järjestelmän vuodessa ja Athena saavutti 95 % säästöt verrattuna perinteisiin ratkaisuihin.

Lue showcase
Athena Low-code sovellus
Digitaalista ja ketterää vesiverkoston hallintaa

La Metro, julkinen virasto Ranskassa, kehitti Bubblella sovelluksen, joka seuraa vesiverkoston ylläpitoa. Sovellus auttaa 300 hengen tiimiä kirjaamaan kenttätyöraportteja jopa ilman verkkoyhteyttä. Sovellus auttaa vedenjakelun hallinnassa 500 000 asukkaalle.

Lue showcase
La Metro Low-code sovellus
Elinluovutussovellus säästää aikaa ja ihmishenkiä

Airspace on logistiikkayritys, joka kehitti sovelluksenn elintärkeiden elinsiirtojen mahdollistamiseksi Yhdysvalloissa. He kehittivät alle kuukaudessa sovelluksen, joka nopeuttaa elinten kuljetusta sairaaloihin. Sovellus mahdollistaa elinten nopean lähettämisen ja reitittämisen yhdellä kertaa useaan kohteeseen, mikä on kriittistä kiireellisissä tilanteissa. Airspace arvioi auttavansa vuosittain 3 500 elin- ja kudoslahjoitusta.

Lue showcase
Airspace Low-code sovellus Bubble.io
Entäpä sinun sovelluksesi?

Web-sovelluksen kehityksen kulku

1.
Ideointi

Tästä kaikki lähtee! Ideointivaiheessa on tärkeää miettiä sovelluksen käyttäjiä, käyttäjämääriä, laitteita ja sovelluksen tärkeimpiä tehtäviä. Kannattaa tutkia markkinaa kilpailevien ratkaisuiden varalta, jotta pystyt rakentamaan jotain erottautuvaa ja uutta.

2.
Tekninen suunnittelu

Valitaan sopiva alusta sovelluksen tekemiseen. Meidän tapauksessa se tarkoittaisi yleensä Low-code/No-code alustoja kuten Flutterflow tai Bubble. Tässä vaiheessa valitaan myös muut teknologiat, kuten tietokannat ja kolmannen osapuolen sovellukset, kuten allekirjoitus- tai maksuliikennejärjestelmät.

3.
Kehitysvaihe

Vaikka Low-code tuokin kehittämisaikaa alas huomattavasti, on itse kehitystyö tietysti sovellusprojektin hitain vaihe. Sovellus kehitetään näkymä ja toiminnallisuus kerrallaan kohti valmista projektia.

4.
Julkaisu

Nyt on aika ottaa sovellus käyttöön. Web-sovellusten kohdalla julkaisu tarkoittaa oman domainin (www.sovellus.fi tai www.sovellus.app tms) ostamista ja yhdistämistä, jonka jälkeen sovellus on heti valmis käyttöön.

5.
Jatkuva kehitys

Sovellusprojekti ei ole parhaimmillaan kertaprojektina, vaan se on jatkuvaa ylläpitoa ja jatkokehitystä. Vasta kun näet, miten käyttäjät käyttävät sovellusta ja kuulet heiltä palautetta, pystyt tekemään sovelluksesta entistä helppokäyttöisemmän ja hyödyllisemmän.

FAQ

Yleisiä kysymyksiä web-sovelluksista

Entä jos haluan sovelluksen sekä web- että mobiiliversiona?

Meillä on sinulle iloisia uutisia! Low-code teknologiat ovat siitä ainutlaatuisia, että saat samalla koodipohjalla sovelluksesi julkaistua kaikkialle minne haluat, eli sinun ei tarvitse maksaa lisää monista versioista. Esimerkiksi, olisi mahdollista julkaista sovellus ensin web-versiona ja myöhemmin myös sovellusversiona jos sille nähdään tarvetta.

Miten web-sovellukset eroavat mobiilisovelluksista?

Web-sovellukset toimivat suoraan internet-selaimessa eivätkä vaadi lataamista, kun taas mobiilisovellukset ladataan ja asennetaan laitteeseen sovelluskauppojen kautta. Web-sovellukset ovat helposti päivitettäviä ja ylläpidettäviä palvelinpuolella, ja ne ovat käytettävissä millä tahansa laitteella, jossa on internetyhteys.

Web-sovelluksessa käyttäjän ei tarvitse murehtia sovelluksen päivittämisestä vaan hänellä on aina uusin versio käytössä.

Mihin tarkoitukseen web-sovellus sopii paremmin kuin mobiilisovellus?

Web-sovellus sopii erityisen hyvin tarkoituksiin, jotka vaativat laajaa saavutettavuutta ja helppoa ylläpitoa. Esimerkiksi kun tarvitaan nopeasti päivittyviä palveluita, kuten uutissivustoja tai hallintapaneelia, jotka käyttäjät voivat saavuttaa millä tahansa laitteella.

Ne ovat myös ihanteellisia pääasiassa tietokoneella käytettäville SaaS-ratkaisuille (Software as a Service), kuten toiminnanohjausjärjestelmille tai CRM:lle, jotka hyötyvät keskitetystä tiedonhallinnasta ja helppokäyttöisestä pääsystä eri käyttäjätasoilla.

Miten web-sovellukset eroavat nettisivuista?

Web-sovellus mahdollistaa monipuolisempia toiminnallisuuksia ja mahdollisuuksia erilaiseen käyttöön kuin pelkät nettisivut. Nettisivut ovat käytännössä kuin näyteikkuna, jonka kanssa ei oikein voi tehdä mitään. Sovellus puolestaan mahdollistaa tiedon tallentamisen ja muokkaamisen, joka on yleensä sovellukselle ominaista. Sovellus voi sisältää esimerkiksi käyttäjätilien hallinnan, jolloin käyttäjät voivat kirjautua sisään ja tallentaa henkilökohtaisia tietoja.

Pelkillä nettisivuilla ei ole mahdollisuutta esimerkiksi luoda kursseja tai osioita, jotka ovat joka käyttäjälle erilaiset. Nämä toiminnallisuudet vaativat sovellusominaisuuksia.

Miltä web-sovelluksen kehittäminen Bubble.iolla näyttää?

Kurkkaa konepellin alle tästä videosta!

Kysy lisää omasta sovellusideastasi!

Ideasi on turvassa meidän kanssamme, sparraukseen osallistuminen ei velvoita sinua mihinkään.

Varaa ilmainen sparraus